Lysias Tårn

Det var en gang en ung jente ved navn Lysia, som bodde i en liten landsby ved foten av et stort fjell. Lysia hadde langt, gyllent hår som glitret som solen, og hun var kjent for sin vakre sangstemme. Hver morgen sang hun for landsbyboerne, og hennes stemme fylte dem med glede og håp.

En dag, mens Lysia plukket blomster i skogen, ble hun fanget av en ond heks som bodde i et høyt tårn på toppen av fjellet. Heksen, som var misunnelig på Lysias skjønnhet og sangstemme, låste henne inne i tårnet og forbød henne å synge.

Lysia var fortvilet, men hun nektet å gi opp håpet. Hver natt, når heksen sov, sang hun stille for stjernene. Hennes sang var så vakker at den tiltrakk seg en ung prins ved navn Alaric, som var på jakt etter eventyr.

En natt hørte Alaric Lysias sang og fulgte lyden til tårnet. Han ropte opp til henne, og Lysia, som var glad for å høre en vennlig stemme, fortalte ham om sin fangenskap. Alaric lovet å redde henne, men tårnet var for høyt til at han kunne klatre opp.

Før Alaric kunne nå tårnet, måtte han overvinne flere utfordringer. Først måtte han krysse en mørk og farlig skog, hvor han ble angrepet av ville dyr. Med sitt mot og sin dyktighet klarte han å forsvare seg og finne veien ut av skogen.

Deretter måtte han krysse en bred elv uten bro. Alaric bygde en flåte av trestammer og tau, men midtveis over elven ble han angrepet av en gigantisk vannslange. Han kjempet tappert og klarte til slutt å beseire slangen og nå den andre bredden.

På vei opp fjellet møtte han en gruppe troll som krevde en skatt for å la ham passere. Alaric, som ikke hadde noen skatter, utfordret trollene til en konkurranse i styrke og kløkt. Han vant konkurransen ved å bruke sin intelligens og styrke, og trollene lot ham passere.

Til slutt, da han nærmet seg tårnet, ble han møtt av en magisk barriere skapt av heksen. Alaric husket en gammel legende om en magisk amulett som kunne bryte slike barrierer. Han søkte etter amuletten i en nærliggende hule og fant den etter å ha løst flere gåter og unngått feller.

Med amuletten i hånden klarte Alaric å bryte barrieren og nå tårnet. Lysia hadde en idé. Hun flettet sitt lange hår til et sterkt tau og kastet det ned til Alaric. Han klatret opp, og sammen planla de å rømme. Men før de kunne komme seg unna, våknet heksen og oppdaget dem.

Heksen kastet en forbannelse over Alaric, som gjorde ham blind. Men Lysia, med sitt modige hjerte, sang en sang så kraftfull at den brøt forbannelsen og fikk heksen til å forsvinne for alltid.

Lysia og Alaric klatret ned fra tårnet og vendte tilbake til landsbyen. Der ble de hyllet som helter, og Lysia fortsatte å synge for folket, mens Alaric ble hennes trofaste beskytter. De levde lykkelig alle sine dager, og Lysias sang ble kjent over hele riket.