Askeladden og det magiske skipet

Askeladden bestemte seg for å prøve selv. På veien møtte han den samme gamle mannen, men i stedet for å lyve, fortalte han sannheten om sitt oppdrag. Den gamle mannen, som viste seg å være en trollmann, bestemte seg for å hjelpe Askeladden. Han ga ham magiske verktøy og sa at han skulle ta med seg alle han møtte på veien.

Askeladden begynte å bygge skipet, og mens han arbeidet, møtte han seks underlige skapninger. Den første var en mann som aldri ble mett, den andre en som alltid var tørst, den tredje en som kunne høre gresset gro, den fjerde en som kunne sikte til verdens ende, den femte en som kunne løpe raskere enn vinden, og den sjette en som hadde syv somre og femten vintre i kroppen.

Med hjelp fra disse gode hjelperne, klarte Askeladden å bygge skipet som kunne seile både på land og vann. De dro til kongsgården, men kongen, som ikke likte synet av Askeladden, ga ham seks vanskelige prøver.

Den første prøven var å spise en hel fjøs full av mat. Askeladden ba mannen som aldri ble mett om hjelp, og han spiste opp alt. Den andre prøven var å drikke en hel brønn tørr, og mannen som alltid var tørst, klarte det uten problemer. Den tredje prøven var å finne en nål i en høystakk, og mannen som kunne høre gresset gro, fant den lett.

Den fjerde prøven var å skyte en pil gjennom en liten ring på toppen av et fjell, og mannen som kunne sikte til verdens ende, traff ringen med en gang. Den femte prøven var å løpe til verdens ende og tilbake på en time, og mannen som kunne løpe raskere enn vinden, klarte det på halve tiden. Den sjette og siste prøven var å overleve en natt i en iskald hule, og mannen med syv somre og femten vintre i kroppen holdt seg varm hele natten.

Kongen måtte til slutt innrømme at Askeladden hadde bestått alle prøvene. Askeladden giftet seg med prinsessen, og de levde lykkelig alle sine dager. Skipet som kunne seile både på land og vann ble kjent over hele riket, og Askeladden og hans gode hjelpere ble hyllet som helter.