Lady og Landstrykeren

Tittel: Lady og Landskrykeren
Originaltittel:
 Lady and the Tramp
Utgivelsesår: 2019
Regissør: Charlie Bean
Produksjonsselskap: Walt Disney Pictures, Taylor Made

Handling: 
Filmen er en live-action/animert hybrid remake av Disneys klassiske animasjonsfilm fra 1955. Historien følger Lady, en bortskjemt amerikansk cocker spaniel som bor hos sine velstående eiere, Jim Dear og Darling. Når paret får en baby, føler Lady seg oversett og forvirret. Hun møter Tramp, en gatehund med et hjerte av gull, som viser henne en verden utenfor hennes trygge hjem. Sammen legger de ut på en rekke eventyr, og Lady lærer verdien av vennskap og kjærlighet.

Karakterer:

  • Lady: Spilt av Tessa Thompson (stemme), er en søt og beskyttet cocker spaniel som opplever en stor forandring i livet sitt.
  • Tramp: Spilt av Justin Theroux (stemme), er en sjarmerende og gatevant hund som viser Lady en ny side av livet.
  • Trusty: Spilt av Sam Elliott (stemme), er en eldre blodhund og en av Ladys venner.
  • Jock: Spilt av Ashley Jensen (stemme), er en skotsk terrier og en annen av Ladys venner.
  • Peg: Spilt av Janelle Monáe (stemme), er en vennlig hund som Tramp kjenner fra sitt tidligere liv.

Musikk:
Musikken i filmen er komponert av Joseph Trapanese. Filmen inneholder også nye versjoner av de klassiske sangene fra originalfilmen, inkludert den ikoniske “Bella Notte” som spilles under den berømte spaghettiscenen.

Mottakelse:
“Lady and the Tramp” ble utgitt direkte på Disney+ den 12. november 2019, og ble dermed den første Disney-remaken som ikke ble utgitt på kino. Filmen mottok blandede anmeldelser fra kritikere. Noen roste filmens sjarm og nostalgiske verdi, mens andre mente at den ikke helt klarte å leve opp til originalen.